Zaposlimo veterinarja/veterinarko

Zaradi povečanega obsega dela iščemo veterinarja/veterinarko v veterinarski ambulanti Veterine MH v Ljubljani. Razpis velja do 23. 11. 2017.

Mačje bolezni: mačja kuga

Mačja kuga

Mačja kuga (tudi mačja panlevkopenija, mačja parvoviroza, angl. Feline Panleukopenia) je akutna virusna bolezen mačk, za katero so značilni nenaden izbruh, depresija, povišana telesna temperatura, bruhanje, driska, močna dehidracija in visoka smrtnost.

Cepljenje psov | Veterina MH

Cepljenje psov

Na veterini MH priporočamo cepljenje psov po najnovejših smernicah svetovnega združenja veterinarjev za male živali – The World Small Animal Veterinary Association (WSAVA). Te smernice se lahko razlikujejo od navodil proizvajalcev, ker so pripravljene na osnovi najnovejših raziskav.

troci in domače živali: 10 nasvetov za zagotavljanje varnosti

Otroci in domače živali: 10 nasvetov za zagotavljanje varnosti

Mnogi lastniki imajo svoje živali radi prav tako kot svoje otroke. Zelo pomembno pa je, da imajo otroci in domače živali varno in zdravo okolje za druženje. Starši so pogosto v skrbeh zaradi prenosov zajedavcev in drugih prenosljivih bolezni (zoonoz) z živali na ljudi, čeprav je možno tudi obratno.

Mikrosporija pri mačkah | Zdravje mačk - Veterina MH

Mikrosporija pri mačkah

Mikrosporija ali mikrosporoza je popolnoma ozdravljiva, površinska glivična okužba kože, ki se prenaša z neposrednim stikom z okuženo dlako, kožnimi luskami ali deli gliv, ki se nahajajo na živali, v okolju ali v zraku.