Zadnje novice

Arhiv novicPlačilne kartice
Plačilo možno s karticami Maestro, Visa, Mastercard in Karanta

Super Čombe - spletna trgovina
Super Čombe - neprofitna spletna trgovina

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Mačji boter
Mačji boter - posvojitev na daljavo

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Mačkam prijazna klinika - Cat Friendly Clinic

Kdo smo

"NAŠE POSLANSTVO

je bistveno zmanjšati previsoko populacijo in trpljenje družnih živali z omogočanjem kvalitetnih, cenovno dostopnih veterinarskih storitev za vsakogar."

 

Posebno pozornost posvečamo obravnavi živali, ki je pacient, saj se zavedamo, da so živali ob veterinarskih posegih in zdravljenjih še v posebej velikem stresu.

Prav tako želimo zagotoviti tudi dobro informiranost lastnikov živali o tem, kaj se z živaljo dogaja, ter zagotoviti dobro počutje tako živali, kot njihovih skrbnikov na naši veterini.

Ekipa veterine MH


V abecednem vrstnem redu

ALENKA LAVRA ZAJC. dr.vet.med.

 

Alenka Lavra ZajcZaradi velike ljubezni in želje po delu z živalmi sem se vpisala na Veterinarsko fakulteto v Ljubljani. Tekom študija sem nabirala praktične izkušnje z volonterskim delom na klinikah v Ljubljani in tujini, sem tudi soustanoviteljica društva študentov veterine za zaščito in pomoč živalim. Po končanem študiju sem se zaposlila v Zavetišču za živali Ljubljana in nato nadaljevala z delom v Bolnici za živali Postojna. V vmesnem obdobju sem se intenzivno posvetila izobraževanju na področju veterinarske onkologije. Onkologija, slikovna diagnostika in kirurgija so tudi področja, ki me navdušujejo in kjer z veseljem poglabljam svoje znanje. Z delom pri Veterini MH pa bom hkrati lahko še naprej aktivno vključena v reševanje problematike brezdomnih živali.

Prizadevam si nuditi najboljšo oskrbo našim najboljšim prijateljem, z nenehnim strokovnim izpopolnjevanjem in hkrati skrbeti za čim bolj prijetno in prijazno okolje, kamor se bodo z veseljem vračali.

Svoj prosti čas najraje preživljam v naravi na dolgih sprehodih z mojim belgijskim ovčarjem Missouryjem, doma pa nama družbo delata še Tiara in Oliver.

BRINA STEGENŠEK, receptorka

 

Brina StegenšekOpravljati dinamično in raznoliko delo v kolektivu pozitivno naravnanih sodelavcev, ki je povrh vsega povezano z živalmi, pomeni uresničitev mojih skritih želja. Z živalmi sem odraščala, z leti pa postajala vedno bolj občutljiva za stiske, ki jih te vse prepogosto doživljajo zaradi človeške brezbrižnosti in neodgovornosti. Odločitev za prostovoljno delo pri Zavodu Mačja hiša je bila tako povsem logična. Od oktobra 2009 pomagam pri oskrbi in negi pomoči potrebnih muc, ki smo jim pri nas doma odstopili prostor (in del srca), da si opomorejo in najdejo odgovorne nove skrbnike. Te izkušnje so v veliki meri prispevale, da živali še bolj razumem in spoštujem.

V moji družini brez živali seveda ne gre. Dom si tako delim s tremi mucami in enim mačkonom (Gipsy, Pika, Pepa in Gizmo), močno razvajenimi kosmatinci, ki pa so mi v veliko veselje.

 

HELENA GRAH, dr.vet.med.

 

Helena GrahŽe v otroštvu sem z navdušenjem odkrivala raznovrstnost narave in »prijateljevala« z deževniki, metulji in seveda tudi z mucki in s psmi, ki so že od nekdaj del naše družine. Skrb za živali in odgovornost, ki smo jo jim dolžni ljudje nuditi, sta bili del moje vzgoje in nekaj povsem samoumevnega. In tako čutim še danes. Študij veterine mi je omogočil, da lahko živalim nudim veterinarsko oskrbo, a se v vlogi veterinarke ne vidim le kot zdravnik živali, temveč tudi kot svetovalec, ki ljudem pomaga do boljših odnosov z živalmi.

 

 

 

 

HELENA GUŽVINEC, študentka veterine, receptorka

 

Helena GužvinecLjubezen in sočutje do živali sta del mene že od malega, z odraščanjem pa se je iz tega razvila odločitev, da postanem veterinarka. Priložnost, da lahko v času študija, delam prav na Veterini MH, je zame neprecenljiva predvsem zaradi poslanstva klinike, veseli pa me tudi sodelovanje s kolektivom kjer je na prvem mestu skrb za dobrobit naših živalskih pacientov ter osveščanje vseh ljudi v boljši odnos do živih bitij, ki so tukaj z nami in ne za nas.

Kot oseba odprta za različne načine zdravljenja, se poleg študija klasične veterinarske medicine izobražujem in svoje znanje dopolnjujem tudi na različnih področjih komplementarne medicine, da bom v bodoče lahko živalim nudila bolj celostno zdravstveno oskrbo.

Seveda tudi meni doma delajo družbo kosmatinci in sicer psička Rubi ter mačji parček Đusa in Tito, ki vedno poskrbijo, da je dan poln smeha in ljubezni.

 

HELENA HROVATIČ, študentka veterine, receptorka

 

MAJA PUC, dr. vet. med.

 

Maja PucŽe v otroštvu je bila vsem očitna moja velika ljubezen do živali, zato ni bil nihče presenečen, ko sem se odločila za veterinarski poklic. V času študija sem 3 leta opravljala delo veterinarskega tehnika na Kliniki za kirurgijo in male živali Veterinarske fakultete. Po diplomi sem si dodatne izkušnje nabirala s prostovoljnim delom na številnih veterinarskih klinikah po Sloveniji. Vmes sem bila kratek čas zaposlena v Veterinarskem centru Halovet.

Delo na Veterini MH je uresničitev mojih sanj, saj sem si vedno želela pomagati brezdomnim živalim. Mačke so mi še posebej blizu, saj so bile od nekdaj del naše družine.

Moj cilj je nuditi kar najboljšo veterinarsko oskrbo, zato velik del prostega časa namenim dopolnjevanju svojega znanja s prebiranjem strokovne literature in obiskovanjem dodatnih izobraževanj.

V prostem času plešem, jaham in izdelujem nakit. Doma mi delajo družbo pes Jinx, mačka Nessie ter činčili Art in Molly.

 

VESNA STRUNA, dr. vet. med.

 

Vesna StrunaŠtudij veterine je bila povsem pričakovana odločitev za deklico, ki je svoje otroštvo najraje preživljala v družbi živali. Moja prva zaposlitev je bila v ambulanti za male živali, kjer sem se v nekajletni praksi spoznala tudi s problematiko prostoživečih in zanemarjenih živali. Veterinarski poklic mi je dal veliko bolj in manj prijetnih izkušenj, predvsem pa zavedanje, da ima žal življenje prepogosto svojo ceno. Vesela sem, da lahko s svojim delom na Veterini MH pripomorem k zmanjšanju števila rojstev nezaželjenih mladičkov in da lahko z veterinarsko oskrbopomagam številnim najdenim živalicam, ki je sicer ne bi bile deležne.

V času študija me je zasvojilo športno plezanje in kadar mi čas dopušča, se odpravim v svet vertikale. Moja velika ljubezen sta kužka Pikica in Muli, najdba v gozdu izpred desetih let, družbo nam delata še ponika Šeli in konj Miško. Naša druženja v naravi so moje neprecenljivo bogastvo.