Predoperativna oskrba psa

Navodila, kako poskrbeti za vašega psa pred načrtovano operacijo (še posebej sterilizacijo ali kastracijo) v ambulanti Veterina MH.
Vsebina

Pred prihodom

Žival naj bo pred načrtovano operacijo tešča vsaj 6 ur, vodo pa mora imeti na voljo do jutra oziroma do odhoda na kliniko.

Psa pred prihodom v ambulanto pred naročenim posegom peljite na sprehod, da opravi potrebo. Psa imejte ob vstopu v ambulanto na povodcu.

Sprejem in pregled

Ob sprejemu vašemu ljubljenčku pripravimo osebno kartoteko. Za to potrebujemo podatke o živali in lastniku, vključno s telefonsko številko kontaktne osebe. S seboj prinesite tudi potni list psa, da preverimo istovetnost podatkov v CRP (Centralni register psov) in kasneje v registru označimo, da je vaš ljubljenček steriliziran/kastriran.

Psa pred vstopom v ambulanto v čakalnici stehtamo, nato veterinar v ambulanti opravi splošni klinični pregled psa. Če vaš ljubljenček kaže kakršnekoli znake slabega počutja, ima slabši apetit ali morebiti že prejema kakšna zdravila, morate ob pregledu na to opozoriti veterinarja! Sterilizacije psic ne opravljamo, ko so v gonitvi. V tem primeru je potrebno poseg prestaviti za dva meseca (vključno z gonitvijo, ki normalno traja tri tedne).

Po pregledu vas bomo prosili za podpis dokumenta za privolitev v anestezijo. Če imate kakršnakoli vprašanja glede anestezije in posega, se posvetujte z veterinarjem. Psu nato veterinar aplicira pomirjevalo. Z njim lahko počakate 10-15 minut, da se pomiri in ga nato predate osebju ambulante.

Po posegu

Po posegu žival pri nas ostane nekaj ur. Okvirno se dogovorimo o času odpusta domov; za točen čas odhoda vas vedno prej pokličemo po telefonu. Vaš ljubljenček bo ob odpustu iz ambulante po sterilizaciji/kastraciji popolnoma buden. Ob odpustu vam bomo izdali ustna in pisna navodila o pooperativni oskrbi vašega ljubljenčka.

Ker se vaš ljubljenček 14 dni po operaciji ne sme kopati ali plavati v vodi, ga skopajte/očistite prej, če je to potrebno.

Navodila lahko tudi natisnete:

Če imate po posegu sterilizacije oz. kastracije kakršnokoli vprašanje, nas pokličite ali nam pišite.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.